Zorg bij lichamelijke beperkingen

In Verpleeghuis Leythenrode denken we graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Uw mogelijkheden, dat is dan ook waar we van uitgaan in onze zorg bij lichamelijke beperkingen. Kan het niet met links? Dan kan het vast nog wel met rechts. We denken mee in praktische oplossingen. Maar vooral in wie u bent en waar u van houdt. Iedereen is immers anders. U krijgt persoonlijke zorg waarbij we samen gaan voor een zo fijn mogelijke dag.

Geen patiënt maar bewoner

Bewoners met een blijvende lichamelijke aandoening (somatiek) bieden we wonen met zorg op afdelingen De Does, De Kaag en De Braassem. Hier weten we heel veel van de zorg bij bijvoorbeeld parkinson, reuma of na een CVA. Maar bij ons bent u geen patiënt met een ziekte, u bent een bewoner met een eigen verhaal. Met eigen wensen en eigen keuzes. Dat staat voorop in onze zorg en in onze activiteiten. Die activiteiten zijn zelfs een belangrijk deel van onze zorg en uw welzijn. Lees meer over de woonafdelingen.

Activiteiten

Activiteiten die goed bij u passen, geven de dag structuur en een positieve invulling. Daarom is er op de afdeling en in de Pyramide veel te doen en te beleven. En omdat iedereen anders is, zijn onze activiteiten net zo verschillend. Van de Mannenclub tot de Creatieve club. Zo heeft iedereen een zo fijn mogelijke dag. Lees meer over onze activiteiten.

Beweging doet goed

En omdat beweging positief werkt op het hoofd en het lichaam, zijn onze bewegingsagogen belangrijk bij ons. Zij zoeken spelenderwijs naar een manier van bewegen die bij u past. We kijken hierbij naar wat er nog wel kan. Ook de ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog of geestelijke zorg kunnen snel bij de zorg worden betrokken. Een geruststellend gevoel.

Onderdeel van Alrijne

In Verpleeghuis Leythenrode is in het team van artsen en specialisten veel medische kennis aanwezig. Leythenrode is onderdeel van Alrijne. Hierdoor werken we nauw samen met het Alrijne Ziekenhuis. Extra medische deskundigheid van andere specialismen ligt dus letterlijk om de hoek. Als dat nodig is kunnen de neuroloog of dermatoloog bijvoorbeeld langskomen.

In Alrijne Ziekenhuis bevindt zich ook Alrijne Revalidatie. Wanneer na een opname in het ziekenhuis alledaagse dingen soms niet meer zo vanzelfsprekend zijn, is een revalidatieprogramma nodig om zo goed mogelijk te herstellen. De revalidatie is op verschillende manieren geregeld. Als thuis herstellen niet lukt, kunt u terecht bij Alrijne Revalidatie in Leiden of Alphen aan den Rijn. U kunt bij ons revalideren na bijvoorbeeld een operatie, ziekte of ongeval. Revalidatie na een beroerte kan ook, op onze neurologische revalidatieafdeling in Leiden. Een specialistisch revalidatieteam staat klaar om samen met u actief aan de slag te gaan. Lees meer over Alrijne Revalidatie > 

Informatiefolders en links

“Je komt binnen als patiënt,
maar je wordt ontvangen als mens” Een bewoonster van Leythenrode
Een bewoonster van Leythenrode
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid en eigen keuzes zijn onze leidraad
  • Nieuwbouwplannen

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Leythenrode kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Leythenrode? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 071 581 7921 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Leythenrode
Hoogmadeseweg 55
2351 CP Leiderdorp

Telefoonnummer

Route