Woonafdelingen en kamers

Leythenrode heeft verschillende woonafdelingen. Op De Does, De Kaag en De Braassem komt u te wonen als u blijvende lichamelijke beperkingen heeft. De Laeck en De Leede zijn er voor bewoners met dementie. Ook is er een speciale afdeling voor kortdurend verblijf gericht op herstel: De Wijde Aa. Maar waar u ook komt wonen bij ons, u kunt altijd rekenen op een liefdevol thuis en professionele zorg. Samen zorgen we voor een fijne dag.

Wonen op De Does, De Kaag, De Braassem

Dit zijn onze drie afdelingen die helemaal zijn ingericht voor bewoners met een lichamelijke beperking. Bijvoorbeeld bij een ziekte als parkinson of MS, bij niet-aangeboren hersenletsel of na een CVA. Het zijn ruime afdelingen waar we kleinschalig werken met vaste teams. Zo heeft u altijd vertrouwde gezichten om u heen. En dat is prettig, want zo voelt u zich het snelst op uw gemak.

De kamers

Op De Does, De Kaag en De Braassem heeft u uw eigen kamer. Er zijn meerdere badkamers. De kamer heeft een vaste inrichting die u kunt aanvullen met eigen spulletjes. Maar u zult zien dat u meestal te vinden bent in één van de twee huiskamers. Om te eten of om aan een activiteit mee te doen. Of u bent bij de kapper, met familie of vrienden beneden in de Pyramide of lekker buiten. Bezoek is immers altijd welkom.

Wonen op De Laeck en De Leede

De Laeck en De Leede zijn onze twee afdelingen die helemaal zijn ingericht voor bewoners met dementie. Over de afdeling kunt u vrij bewegen. Op de woonafdelingen werken we kleinschalig met vaste teams. Zo heeft u altijd vertrouwde gezichten om u heen.

De dag is bij ons goed gevuld. Met dagelijkse bezigheden of bijzondere activiteiten. En ook daarin volgen we zoveel mogelijk uw eigen wensen en gewoontes. Voor het ontbijt hoeft u bijvoorbeeld niet vroeg op, want dat kan de hele morgen.

De kamers

Op De Laeck en De Leede heeft u een eigen kamer of deelt u een tweepersoonskamer. De kamer heeft een vaste inrichting die u kunt aanvullen met eigen spulletjes. Maar u zult zien dat u meestal te vinden bent in de huiskamer. Hier eten we samen of doen we iets leuks. En natuurlijk is in de Pyramide beneden ook altijd iets te doen. Van een klassiek concert tot een van de vele populaire spelletjes.

Wonen op De Wijde Aa

De Wijde Aa is een bijzondere, open afdeling. Deze afdeling is voor kortdurend verblijf gericht op herstel. Hier kunt u bijvoorbeeld rustig en in eigen tempo herstellen van een delier of operatie. Verblijf op De Wijde Aa is dan ook tijdelijk. Alles is erop gericht om in beweging te komen. Met het lichaam en het hoofd. Zo kan iedereen bijvoorbeeld helpen in het ‘huishouden’. Van de was opvouwen tot de planten water geven.

Tijdelijk andere bewoners dan revalidanten op De Wijde Aa

Tussen december 2023 en maart 2024 verblijven op de PG-Revalidatie afdeling niet alleen revalidanten maar ook andere tijdelijke bewoners. Hierdoor kan het voorkomen dat de toegangsdeuren tot de afdeling soms alleen met een pasje te openen zijn of na aanbellen.

De kamers

Op de Wijde Aa heeft u een eigen kamer of deelt u een kamer met een andere bewoner. 

Informatiefolders en links

“Ik kom nog steeds langs op de woonafdeling.
Het was mijn moeders thuis” Zoon van een bewoonster
Zoon van een bewoonster
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid en eigen keuzes zijn onze leidraad
  • Nieuwbouwplannen

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Leythenrode kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Leythenrode? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 071 581 7921 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Leythenrode
Hoogmadeseweg 55
2351 CP Leiderdorp

Telefoonnummer

Route