De directeur vervangt de functie van de twee locatiemanagers en is volledig verantwoordelijk voor de twee verpleeghuizen. De herstelgerichte zorg (NRU/ARU/de Brug) valt per 1 april onder Alrijne Ziekenhuis.

Birgitta Weimar heeft ruim twintig jaar ervaring in de ouderenzorg. Zij studeerde Gezondheidswetenschappen en begon haar loopbaan in de zorg als verpleegkundige. Daarna werkte zij als leidinggevende, onder andere bij Topaz Leiden en Aafje in Rotterdam.

De afgelopen vijf jaar heeft Weimar haar vakkundigheid binnen Alrijne Zorggroep volop bewezen tijdens de periode van de beoogde overdracht van de verpleeghuizen en na het vertrek van de locatiemanager uit Leythenrode. Daarbij heeft Weimar in deze vijf jaar mooie resultaten neergezet als locatiemanager van Oudshoorn.

De raad van bestuur van Alrijne Zorggroep heeft dan ook het volste vertrouwen in haar functioneren als directeur van Leythenrode en Oudshoorn.

Weimar wil het mooie concept van het kleinschalig wonen in Oudshoorn behouden en verder door ontwikkelen. Voor Leythenrode zal zij zich vooral gaan richten op de nieuwbouw en het nieuw te ontwikkelen zorgconcept.