Gebruik een mondneusmasker

Op advies van de GGD dragen alle bezoekers en medewerkers mondneusmaskers. Hiermee wordt verdere overdracht voorkomen. Mondneusmaskers liggen bij de ingang van Leythenrode.

Aantal bezoekers

Er zijn maximaal twee bezoekmomenten per bewoner per dag en maximaal twee bezoekers per keer (kinderen onder de 13 jaar worden niet meegerekend).

Het bezoek vindt plaats op de kamer van de bewoner. Bezoek houdt op de kamer 1,5 meter afstand van de bewoner en draagt tijdens het gehele verblijf in Leythenrode een mondneusmasker.

Registreer bij binnenkomst

We willen geen bezoekverbod instellen omdat wij de kwaliteit van leven van onze bewoners heel belangrijk vinden en sociale contacten daar onderdeel van zijn. Wel willen we u met klem vragen om u bij binnenkomst steeds te registreren als u op bezoek komt. Dit is belangrijk om bij eventuele besmettingen het bron- en contactonderzoek (BCO) goed te kunnen doen. En daarmee dus ook persoonlijk voor u van belang.

Restaurant de Pyramide dicht

Om besmettingen te voorkomen, is de Pyramide gesloten voor bezoekers.

Wandelen

Bezoek mag met de bewoner die niet in quarantaine zijn buiten gaan wandelen mits de bezoeker een mondneusmasker draagt of 1,5 meter afstand houdt. Ook binnen wandelen (buiten de woning/afdeling) bestaat tot de mogelijkheden, mits de bezoeker een mondneusmasker draagt (dit is nieuw, maar gezien het herfstweer is hier mogelijk wel behoefte aan).

Doe zelf de check voordat u naar het verpleeghuis komt

Wilt u op de dag van uw bezoek aan het verpleeghuis zelf onderstaande vragen doornemen? Is het antwoord 'ja' op één of meer van deze vragen? Kom dan niet naar het verpleeghuis. 

Lees de volgende vragen. U hoeft niets in te vullen.

  • Heeft u koorts?
  • Moet u hoesten?
  • Bent u verkouden? Denk aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • Bent u benauwd?
  • Heeft u plotseling verlies van smaak of reuk terwijl u niet verkouden bent?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen 10 dagen één of meer van deze klachten heeft gehad?
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in een land geweest met oranje/rood* reisadvies?

www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen