De air hockeytafel staat naast de bowlingbaan en is een van de vele spelen die op het beweegplein gespeeld kan worden. Het beweegplein is ontwikkeld door de bewegingsagogen van Leythenrode met als doel om ouderen de mogelijkheid te geven alleen of samen met hun bezoek te bewegen.

In Leythenrode zijn drie professionele bewegingsagogen werkzaam om mensen meer te laten bewegen, ondanks mogelijke beperkingen. Dit bewegen gebeurt in groepsverband of individueel. Bewegingsagoog Vivian de Jong: 'We willen bewegen integreren in het dagelijks leven van een bewoner. Bewegen moet leuk zijn. Bij binnenkomst in het verpleeghuis vragen we iedere bewoner naar zijn mogelijkheden en voorkeuren. Daar proberen we zoveel mogelijk bij aan te sluiten.' Nu is er nog een mogelijkheid bijgekomen: in de ruime hal is een beweegplein gecreëerd; een centrale plek waar bewoners alleen, of samen met hun bezoek, kunnen kiezen voor bijvoorbeeld badminton, bowlen, ballen gooien of een tafelspel spelen zoals air hockey.

De bewoners genoten met volle teugen van de verschillende spelen, als ook de familie die bij de opening aanwezig was. Eén bewoner was fanatiek aan het bowlen, aangemoedigd door zijn echtgenote: 'Weet je, we zijn nog niet oud. Ik vind het fijn dat we iets anders samen kunnen doen dan koffiedrinken. Mijn man vindt alles leuk, als het maar beweegt. Hij zingt, sport, zwemt en krijgt fysiotherapie. Dit is een mooie aanvulling. En ik geniet er zelf ook van.'

Twee keer per week is ook een bewegingsagoog op het beweegplein aanwezig om een sport-&spelactiviteit te begeleiden. De inhoud van de activiteit wordt aangeboden in het weekprogramma.