Zorg bij dementie

In Verpleeghuis Leythenrode vindt u een bijzondere vorm van zorg bij dementie. Wij gaan namelijk uit van úw verhaal. Onze activiteiten, begeleiding en zorg baseren we dan ook op wie u bent, en waar u van houdt. Iedereen met dementie is immers anders. Deze persoonlijke benadering zorgt voor een warme sfeer en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Of zoals wij gewoon zeggen: een zo fijn mogelijke dag.

Nieuwe inzichten

In de zorg voor onze bewoners met dementie (psychogeriatrie) maken we zoveel mogelijk gebruik van nieuwe inzichten. Zoals familieparticipatie. Want de band met uw partner of familie maakt de dag voor u immers extra de moeite waard. Daarom is uw familie altijd welkom. Samen even naar buiten, of een kroketje eten in de Pyramide.

Ook is uw familie waardevol in het verhaal over wie u bent en waar u van houdt. De basis voor onze persoonlijke zorg dus. Daarbij nemen we de zorg en uw welzijn niet van hen weg, maar laten we onze zorg hierop aanvullend zijn. Ze mogen zo betrokken zijn als jullie samen zelf wensen. We denken hierbij graag mee in de mogelijkheden. Zo laten we iedereen zoveel mogelijk in zijn waarde. Lees meer over de rol van familie en vrienden.

Activiteiten

Activiteiten die goed bij u passen, geven de dag structuur en een positieve invulling. Daarom is er op de afdeling en in de Pyramide veel te doen en te beleven. En omdat iedereen anders is, zijn onze activiteiten net zo verschillend. Van de Mannenclub tot de Creatieve club. Zo heeft iedereen een zo fijn mogelijke dag. Lees meer over onze activiteiten.

Gespecialiseerd in de zorg voor ouderen

Leythenrode heeft specialisten ouderengeneeskunde in het behandelteam. Deze artsen hebben veel ervaring met de combinatie van aandoeningen die vaak bij onze oudere bewoners voorkomt. Leythenrode is daarnaast onderdeel van Alrijne en werkt hierdoor nauw samen met het ziekenhuis. Extra medische deskundigheid ligt dus letterlijk om de hoek. Als dat nodig is kunnen de neuroloog, dermatoloog en geriater langs komen.

Beweging doet goed

En omdat beweging positief werkt op het hoofd en het lichaam, zijn onze bewegingsagogen belangrijk bij ons. Zij zoeken spelenderwijs naar een manier van bewegen die bij u past. Van een balspel tot fietsen door de Alpen achter een beeldscherm. We denken hierbij graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Ook de ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog of geestelijke zorg kunnen snel bij de zorg worden betrokken. Een geruststellend gevoel.

Informatiefolders en links

“Mijn lieve, oude vader werd op De Leede met alle liefde en zorg omringd.
Een 10 voor de verpleging” Zoon van een bewoner
Zoon van een bewoner
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid en eigen keuzes zijn onze leidraad
  • Nieuwbouwplannen

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Leythenrode kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Leythenrode? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 071 581 7921 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Leythenrode
Hoogmadeseweg 55
2351 CP Leiderdorp

Telefoonnummer

Route