Ivo van der Klei, lid raad van bestuur, opende de bijeenkomst. Hij vertelde over wat het icoon de Pyramide betekende voor Leythenrode en hoeveel mooie momenten we daar beleefd hebben. Bob Reidsma, voorzitter cliëntenraad, stond stil bij de geschiedenis van Leythenrode. Vervolgens kwam Michel Verheij, voorzitter vrienden van Leythenrode aan het woord. Hij vertelde over zijn bijbaan op Leythenrode 50 jaar geleden en zijn herinneringen daaraan. Daarnaast deelde hij zakdoekjes uit voor het geval er tranen zouden vloeien tijdens het sloopmoment.

Het officiële startsein is een belangrijk moment in de ontwikkeling van nieuw Leythenrode. Dit wordt een groene, lichte plek voor bewoners die uitnodigt om te bewegen en te beleven.  

Op de graafmachine

Twee collega’s kregen de kans om op de graafmachine te klimmen. Zij mochten een stukje van de Pyramide slopen. Er was veel belangstelling onder collega’s om op de graafmachine te klimmen. De gelukkigen vonden het geweldig om eens op een graafmachine te zitten!

Koffie en taart

Na afloop was er voor alle aanwezigen koffie met taart. Voor de collega’s en bewoners die niet konden aansluiten was er taart op de werkplek. Iedereen was heel enthousiast. Bewoners vertelden: “Fijn om met elkaar stil te staan bij dit moment.” en “We gaan de Pyramide missen.”