Kosten en eigen bijdrage

Als u verhuist naar verpleeghuis Leythenrode wordt uw verblijf voor het grootste deel betaald door uw basiszorgverzekering. Wel bestaat er voor iedere bewoner een verplichte eigen bijdrage. Dit geldt voor elk verpleeghuis in Nederland. Daarnaast zijn er nog persoonlijke kosten en zorgkosten waar u aan moet denken. We geven u graag een overzicht.

Eigen bijdrage

Heeft u dag en nacht zorg nodig en gaat thuis wonen niet meer? Dan valt u onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Door deze wet wordt uw verblijf in Leythenrode voor het grootste deel voor u betaald vanuit uw zorgverzekering. Een klein deel betaalt u zelf als eigen bijdrage aan het CAK. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van uw financiële en persoonlijke situatie. Dit is dus voor iedereen anders. Het bedrag wordt berekend en maandelijks gefactureerd door het CAK. Als u zich aanmeldt bij ons staan onze medewerkers van Zorgbemiddeling ook klaar met uitleg. Uitgebreide informatie leest u op de website van het CAK.

Zorgkosten

Soms worden er extra zorgkosten gemaakt. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis. Dit valt onder uw basiszorgverzekering. De basisvoetverzorging door de pedicure en de tandarts wordt betaald uit de Wlz. Maar bijzondere pedicure gaat weer uit de (aanvullende) zorgverzekering.

Persoonlijke kosten

Onder persoonlijke kosten valt alles waar u verder in Leythenrode nog gebruik van maakt. Van de wasservice en de kapper tot het lidmaatschap van de verenigingen, uitstapjes of de consumpties in de Pyramide die u op rekening laat zetten.

Dit is een beknopt overzicht van vaak voorkomende kosten. Heeft u nog specifieke vragen? Stel deze dan gerust aan één van onze medewerkers in huis of neem contact op. Wij helpen u graag verder.

Informatiefolders en links

“Het contact met de medewerkers was altijd warm, duidelijk en goed”
Zoon van een bewoner
Zoon van een bewoner
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid en eigen keuzes zijn onze leidraad
  • Nieuwbouwplannen

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Leythenrode kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Leythenrode? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 071 581 7921 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Leythenrode
Hoogmadeseweg 55
2351 CP Leiderdorp

Telefoonnummer

Route