Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Lees dan alle veelgestelde vragen over Leythenrode. Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan aan een van onze medewerkers of via onze pagina Stel een vraag.

 

Vragen over aanmelding

Is er een indicatie nodig voor wonen in Leythenrode?

Ja, u heeft een indicatie nodig om te komen wonen in Leythenrode.

Welke indicaties gelden voor Leythenrode?

Er zijn verschillende indicaties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers van Zorgbemiddeling. Zij kunnen veel van uw vragen hierover beantwoorden.

Hoe lang is de wachtlijst?

Het is niet mogelijk om te zeggen hoe lang het duurt als u op onze wachtlijst staat. Iedereen heeft immers te maken met een andere thuissituatie, spoedvraag of zorgvraag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers van Zorgbemiddeling. Zij leggen u graag uit hoe de wachtlijst van Leythenrode precies werkt.

Vragen over verzekeringen

Welke zorgverzekering is er nodig?

Wonen in Leythenrode wordt grotendeels betaald. Een basiszorgverzekering is hiervoor voldoende. De medewerkers van Zorgbemiddeling kunnen uw vragen over uw zorgverzekering beantwoorden. Of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft Leythenrode een WA-verzekering?

Ja. Als bewoner van Verpleeghuis Leythenrode valt u onder de collectieve WA-verzekering (aansprakelijkheidsverzekering).

Wordt de tandarts ook vergoed?

Ja, de tandarts wordt vergoed. Als u vragen heeft over de vergoedingen van deze zorg kunt u dit altijd even navragen bij de medewerkers van Zorgbemiddeling.

Vragen over de activiteiten en het Uitbureau

Hoe zie ik wat het Uitbureau organiseert?

De activiteiten van het Uitbureau voor de komende maand vindt u in onze maandelijkse nieuwsbrief en in de agenda op deze website. Ook vindt u affiches door het gebouw, zoals in de lift. En natuurlijk in de etalage van het Uitbureau zelf.

Hoe word ik lid van een vereniging?

Bij uw verhuizing naar Leythenrode kunt u lid worden van een of meer verenigingen via het inschrijfformulier uit de informatiemap. Dit formulier vindt u ook bij het Uitbureau.

Wanneer is het Uitbureau open?

Het Uitbureau is open van maandag tot en met vrijdag:
In de ochtend van 8.30 – 12.30 uur.
In de middag 13.00 – 17.00 uur.

Hoe kan ik contact opnemen met het Uitbureau?

Het Uitbureau is tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 071 581 7831
U kunt ook mailen naar uitbureauleythenrode@alrijne.nl.

Hoe verloopt de betaling van activiteiten en uitstapjes?

Heeft u deelgenomen aan een activiteit of uitstapje? Of bent u lid van een vereniging? De kosten hiervoor worden afgeschreven via de automatische machtiging die u, of de door u gemachtigde persoon, heeft afgegeven.  

Waar vind ik meer informatie over een vereniging of activiteit?

Vragen over de activiteiten en verenigingen kunt u altijd stellen aan het Uitbureau tijdens de openingstijden, of via de mail op uitbureauleythenrode@alrijne.nl.

Vragen over bezoek

Zijn er vaste bezoektijden?

Nee, we houden geen vaste bezoektijden aan. U bent altijd welkom om een van de bewoners te bezoeken. We vragen u natuurlijk wel om rekening te houden met het dagritme (eten, rusten) van alle bewoners.

Mogen huisdieren op bezoek komen?

Ja, huisdieren zijn zeker welkom. Meld dit altijd wel even voorafgaand aan uw bezoek aan de medewerkers op de woning. Veel bewoners genieten van contact met huisdieren. Honden worden uiteraard wel aan de lijn gehouden. Ook houden we rekening met angst en allergieën van de medebewoners. Niet alleen houden wij hier rekening mee maar we vragen dat ook van bezoekers met een huisdier.  

Kan ik blijven logeren?

In Leythenrode zijn er geen aparte logeerkamers beschikbaar. Wel kan er gekeken worden of overnachten op de kamer van uw familielid mogelijk is.

Kan ik gratis parkeren?

Ja. Leythenrode heeft een groot eigen parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Is Leythenrode goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, Verpleeghuis Leythenrode is goed bereikbaar met het OV.
De volgende buslijnen hebben een halte bij Leythenrode:

  • Buslijn 182/183, halte Leythenrode
  • Buslijn 410, halte Alrijne Ziekenhuis
  • Stadsbus 1, halte Alrijne Ziekenhuis
  • Stadsbus 2, halte Alrijne Ziekenhuis 

Vragen over kosten

Hoe zit het met de eigen bijdrage voor het verpleeghuis?

Wonen in Oudshoorn wordt betaald. Er geldt altijd een eigen bijdrage. Meer informatie vindt u op de pagina kosten en eigen bijdrageOf neem contact op met de medewerkers van Zorgbemiddeling.

 

Vragen over vrijwilligers

Hebben jullie nog vrijwilligers nodig?

Zonder vrijwilligers zouden we niet kunnen doe wat we nu doen. Er zijn al vele vrijwilligers werkzaam in Leythenrode Maar er is altijd ruimte voor meer luisterende oren, behulpzame handen en gastvrije glimlachen. Lees meer over vrijwilligerswerk bij ons.

Hoe kan ik vrijwilliger in Leythenrode worden?

Interesse in vrijwilligerswerk in Leythenrode? Dan zijn wij, en onze bewoners, blij met u! Lees hoe u zich kunt aanmelden op de pagina: Vrijwilligerswerk in de verpleeghuizen.